Småfåglar vid huset

Jag har hängt upp en del mat åt fåglarna som kommer och hälsar på utanför huset. Trevligt sällskap när jag sitter i rummet och tittar ut.

Det är rätt många olika fåglar, jag har gjort ett försök att fota några av dom, inte så lätt med en liten, gammal kamera. Fåglarna vill inte sitta stilla och posera heller, dom har så bråttom.

Blåmesar
Ett par blåmesar som tar för sig.

Fröholken
En blåmes och en Grönfink.

Fröholken

160120_5799
En Nötväcka kom och hälsade på.

160120_5805
En Steglits är också på besök. Fyra stycken brukar komma och äta. Kanske två par. 🙂

160120_5806

Det är flera fåglar på besök.  jag får se om jag kan få några skapliga bilder av dom och återkomma.

2 reaktion på “Småfåglar vid huset

  1. Hej!
    Vad många fina olika fåglar runt husknuten, det måste ju vara härligt att titta på dom. För några år sedan hade jag fåglar som knackade på fönstret och ville ha mat. Nu har vi för många katter så fåglarna håller sig högre upp, som tur är. Barbro

    • Ja, det är mysigt att titta på dom när jag sitter och äter frukost, men även annars. Nu har jag ju bara Trollet och hon är inte så aktiv längre. Hon satt och tittade på en koltrast nyligen men gjorde inget försök att jaga den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.